Blog

Hallo,

Graag deel ik een stukje van mijn persoonlijke leerweg met je. 

Eén van mijn favoriete hobby’s is ‘mens- zijn’. Dat vind ik een mooie uitdaging en soms verdraaid ingewikkeld. Ook heb ik daarover weinig geleerd op de middelbare school. Vandaar dat ik mijn eigen leerweg ben gestart. Deze hobby is enigszins uit de hand gelopen want ik heb er ook mijn beroep (wat een interessant woord eigenlijk) van gemaakt door eerst een studie (neuro) psychologie te volgen en  later een opleiding tot  psychotherapeut te hebben gevolgd. Sinds 2010 heb ik daarnaast mijn best gedaan om andere mensen ook bij te staan in het ‘mens-zijn’ . Tijdens de gesprekken die ik met mensen had raakte ik eigenlijk meer en meer geïnteresseerd in de verschillende ideeën die er bestaan over ‘mens-zijn’.

Wanneer ik met anderen aan het werk ben, werk ik ook met mezelf. Ik ben er van overtuigd geraakt dat je in het ‘mens-zijn’ altijd in relatie met anderen staat. Of je dat nou wil of niet. In dit werk kom ik geregeld vraagstukken tegen die me nieuwsgierig maken, puzzelen, bezig houden, gevangen houden. Ik ga dan op zoek naar ideeën die er over die vraagstukken bestaan om te zien of die een licht kunnen werpen op het vraagstuk waardoor er beweging komt en er nieuwe ideeën kunnen komen om vanaf daar weer verder te gaan.

Ik dacht dat het wel interessant zou kunnen zijn als ik jou meeneem hierin. Je kunt deze korte stukken dan lezen en voor jezelf zien of het ergens raakt, aansluit, of juist niet. Dat laatste kan soms ook weer waardevolle informatie geven over je eigen vraagstuk.

Dag,

Robin 

Houd me vast training voorjaar 2022

Houd me vast: Een training voor je relatie. In een liefdesrelatie is het veelvoorkomend dat je elkaar soms niet zo goed begrijpt, of steeds maar weer een discussie hebt over dat theezakje op het aanrecht, of merkt dat jullie elkaar proberen te bereiken maar dat dit dan weer net anders begrepen wordt door de ander.

Lees verder »

Emotionally Focused Therapy (EFT)

Wat is EFT? EFT is een vorm van relatietherapie, ontwikkeld door dr. Sue Johnson in Canada. Zij heeft jarenlang onderzoek gedaan naar echtparen en heeft gezocht naar een effectieve manier om de verbinding te herstellen of te verbeteren. Zij heeft die inzichten bijeen gebracht in EFT. Inmiddels is EFT de best onderzochte relatietherapie en bewezen

Lees verder »
Scroll naar top