Over mij

Robin Glerum Psychotherapeut Gezins-en-relatie therapeutMijn naam is Robin Glerum en ik werk als zelfstandig gevestigd psychotherapeut en gezins-en-relatie therapeut samen met ervaren collega’s. Na jarenlang met plezier gewerkt te hebben in een GGZ instelling heb ik besloten om mijn eigen praktijk te starten. Deze keuze heb ik gemaakt om op mijn eigen manier toegankelijke, mensgerichte en professionele ondersteuning te kunnen bieden aan mensen die het gevoel hebben te zijn vastgelopen in hun leven.

Mijn ervaring is dat het leven uitdagingen kent voor iedereen. Soms lukt het goed om met die uitdagingen om te gaan en soms lukt dat minder goed, of helemaal niet en kun je het gevoel hebben dat je vastloopt en ervaar je klachten. In die gevallen kan het waardevol zijn dat iemand je daarbij professioneel kan ondersteunen door middel van psychotherapie.

Vaak hebben klachten en een gevoel van vastlopen te maken met hoe je bewust en onbewust met jezelf en anderen omgaat. Dit zijn vaak complexe en onbewuste patronen. Door middel van gesprekken en non-verbale oefeningen help ik je deze patronen te onderzoeken en te begrijpen. Daarbij help ik je de bijhorende emoties, gedachten, drijfveren, behoeften en krachten te leren kennen en ervaren.

Meer bewustwording hiervan zal je helpen om keuzes te maken die beter bij je passen, met vertrouwen de uitdagingen in het leven aan te gaan, relaties met anderen als prettiger en betekenisvoller te ervaren, een toenemend gevoel van rust, tevredenheid en sturing over je leven te ervaren en minder last van klachten te ervaren.
Hierbij heb ik ook oog voor jouw culturele achtergrond en betekenisvolle relaties in je leven. Dit omdat ik de overtuiging heb dat we als mens altijd in relatie tot anderen leven, ook al zijn die anderen niet meer in ons leven of willen we soms die anderen liever niet meer in ons leven hebben.

Ik heb jarenlange ervaring in het werken met individuen, partners, gezinnen en groepen met uiteenlopende klachten en/of vraagstukken (laag zelfbeeld, depressie, angst, trauma, burn-out, persoonlijkheidsproblemen, onverklaarbare lichamelijke klachten, relatieproblemen, scheidingen, spanningen in het gezin en samengestelde gezinnen). Wat ik terug hoor van mensen die ik heb ondersteund is dat ze mij als warm, veilig, niet veroordelend en doortastend ervaren. Ik luister aandachtig naar je verhaal en onderbreek je waar nodig. Vaak gaat dit gepaard met wat humor. Ik ben niet iemand die met kant en klare oplossingen komt omdat ik er van overtuigd ben dat ieder persoon en zijn/haar omgeving uniek zijn en om een passende benadering vragen.

Heb je na het lezen van wie ik ben het idee dat ik jou zou kunnen helpen?
Meld je dan hier aan.

Scroll naar top